2018. gada 18 . augustā

Vārda dienas: Elena, Ellena, Helēna, Liena, Liene

  • -A
  • A
  • +A

Datu privātuma politika

Babītes novada pašvaldības interneta vietnē www.babite.lv tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”), papildu informāciju skat. >> šeit!

Babītes novada pašvaldības administrācija, tās struktūrvienības un pašvaldību iestādes īsteno pašvaldībai deleģēto valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu izpildi, kas nereti nosaka arī nepieciešamību apstrādāt personas datus. Pašvaldība savā darbībā ievēro Vispārīgās datu aizsardzības regulas, Fizisko personu datu apstrādes likuma un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības par personas datu apstrādes likumīgumu un aizsardzību.

Zemāk sniedzam informāciju par galvenajiem mūsu veiktajiem personas datu apstrādes nolūkiem, to tiesisko pamatojumu un citu informāciju saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.panta nosacījumiem:

Pārzinis: Babītes novada pašvaldība. Adrese: Centra iela 4, Piņķi, Babītes pagasts, Babītes novads, LV-2107, reģistrācijas Nr. 90000028870, Tālr. +371 67914650, epasts: dome@babite.lv

Datu aizsardzības speciālisti:

Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, e-pasts: Raivis@grubesbirojs.lv

Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, e-pasts: Viesturs@grubesbirojs.lv

Personas datu apstrādes pamatnolūki:

  • Iedzīvotāju uzskaite;
  • Dzimtsarakstu uzskaite;
  • Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju uzskaite;
  • Bāriņtiesas lietu uzskaite;
  • Būvniecības un plānošanas daļas lietu uzskaite;
  • Būvniecības kontroles daļas lietu uzskaite;
  • Administratīvo pārkāpumu uzskaite;
  • Bibliotēkas lasītāju uzskaite;
  • Izglītības iestāžu audzēkņu uzskaite;
  • Sociālās palīdzības uzskaite;
  • Administratīvo pārkāpumu uzskaite;
  • Grāmatvedības un personāllietu uzskaite;
  • Lietvedības dokumentu uzskaite (t.sk. Personas datu apstrāde, kas nav iekļauta nevienā no citiem apstrādes nolūkiem);
  • Video novērošana.
  • Babītes sporta kompleksa pakalpojumu (nometnes, atlaižu kartes, sporta sacensību organizēšana un tml.) īstenošana;
  • Kultūras un citu pasākumu atspoguļošana (foto, videomateriāli, apraksts – interneta vietnē babite.lv; pašvaldības informatīvajā izdevumā “Babītes Ziņas”, sociālā tīkla profilā Facebook.com/Babitesnovads un Youtube.com)

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums:

Mūsu veiktās personas datu apstrādes likumīgumu nosaka vismaz viens no šādiem pamatojumiem:

  • Datu subjekts ir devis piekrišanu savu personas datu apstrādei vienam vai vairākiem konkrētiem nolūkiem.
  • Apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uz pārzini attiecināmos Latvijas Republikā spēkā esošo tiesību aktos noteiktos pienākumus;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai aizsargātu datu subjekta vai citas fiziskas personas vitālas intereses;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pārzinim likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras;
  • Apstrāde ir vajadzīga pārziņa vai trešās personas leģitīmo interešu ievērošanai, izņemot, ja datu subjekta intereses vai pamattiesības un pamatbrīvības, kurām nepieciešama personas datu aizsardzība, ir svarīgākas par šādām interesēm, jo īpaši, ja datu subjekts ir bērns.

Personas datu papildu ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija. Atsevišķiem nolūkiem personas dati tiek iegūti arī no valsts informāciju sistēmām.

Personas datu kategorijas: Tikai personas, kuras ir iesaistītas attiecīgā personas datu nolūka īstenošanai.

Personas datu glabāšanas ilgums: glabāšanas ilgums ir atkarīgs no attiecīgā personas datu apstrādes nolūka, nepārsniedzot termiņu, kas ir noteikts Latvijas Republikas tiesību aktos.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts par sevi; Babītes novada pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs tikai tādā apjomā, lai apstrādātājs varētu nodrošināt un sniegt pakalpojumu Babītes novada pašvaldībai atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Datu aizsardzības speciālists tikai tādā apjomā, lai Datu aizsardzības speciālists varētu nodrošināt uzdevumu izpildi atbilstoši Vispārīgai datu aizsardzības regulai; Valsts kontrolējošās institūcijas (ja tām ir atbilstošs pilnvarojums). Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Datu subjekta tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai, pieprasīt pārzinim piekļuvi saviem personas datiem un to labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz sevi, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību; atsaukt piekrišanu, neietekmējot tādas apstrādes likumīgumu, kuras pamatā ir pirms atsaukuma sniegta piekrišana; tiesības kontaktēties un iesniegt sūdzību Datu aizsardzības speciālistam vai Datu valsts inspekcijai.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.

Pēdējais atjaunošanas datums: 07/08/2018 10:12
atpakaļ